میلگرد آلومینیومی میله ای کاربردی و از جنس فلز است. در تولید میلگرد آلومینیوم، درصد بسیاری از آن (90 تا 95 درصد) از آلومینیوم تشکیل میشود. برای افزودن چندین ویژگی به آن مانند مقاومت در برابر خوردگی و استحکام میلگرد، عناصری همچون منیزیم و منگنز به آن اضافه میشوند. در ادامه این مقاله به بررسی مشخصات میلگرد آلومینیوم میپردازیم. لطفا با ما همراه باشید. و در صورت نیاز با کارشناسان ما تماس بگیرید.
مشخصات میلگردهای آلومینیومی
میلگردهای آلومینیومی اصولاً با مشخصات زیر در داخل کشور تولید میشوند:
- طول: 3 متر
- ضخامت: 8 تا 520 میلیمتر
- سطح مقطع: گرد
انواع میلگردهای آلومینیومی
میلگردهای آلومینیومی را ازلحاظ آلیاژهای بهکار برده شده به سری و گروههای مختلفی تقسیمبندی میکنند:
- میلگرد آلیاژی سری 1000
- میلگرد آلیاژی سری 2000
- میلگرد آلیاژی سری 3000
- میلگرد آلیاژی سری 4000
- میلگرد آلیاژی سری 5000
- میلگرد آلیاژی سری 6000
- میلگرد آلیاژی سری 7000
- میلگرد آلیاژی سری 8000
میلگرد سری 2000 و 7000 در مقایسه با سایر سریها از مقاومت و استحکام بالایی خصوصاً در سرما برخوردار هستند. میلگردهای سری 5000 در مقایسه با سایر سری مقاومت بالایی در برابر خوردگی از خود نشان میدهند و قابلیت جوشکاری بالایی دارند.
میلگردهای سری 7000 در مقایسه با دیگر سری میگلردها، شکلپذیری و فرم گیری خوبی دارند. ما در این مقاله به خواص پرکاربردترین میلگردهای آلومینیومی در ایران پرداخته ایم.
مزایای میلگردهای آلومینیومی
استحکام بالا: آلومینیوم در برابر فشار و بار زیاد مقاومت و ایستادگی چندان خوبی از خود نشان نمیدهد اما زمانیکه با عناصر دیگر ترکیب میشود این ایستادگی و استحکام افزایش مییابد و میتواند مقاومتی معادل فولاد داشته باشد.
مقاومت در برابر گرمای زیاد: آلیاژهای آلومینیوم دماهای بالا تا 200-250 درجه سانتیگراد را بهخوبی تحمل میکنند.
- سبک و مقاوم در برابر خوردگی
- رسانای خوب گرما و الکتریسیته
- قابلیت جوشپذیری خوب
- قابلیت ماشینکاری
- جوشپذیری بالا
- کاربرد میلگردهای آلومینیومی
برخی از کاربردهای میلگرد آلومینیومی عبارتند از:
- ساخت قطعات خودرو و هواپیما و سایر وسایل نقلیه مانند دوچرخه و قایق (به علت مقاومت این میلگردها در برابر پوسیدگی و خوردگی)
- ساخت قطعات ماشینآلات
- صنعت ساختوساز (تولید پوشش سقفها و قرنیزها، ساخت سقفهای کاذب و…)
- ساخت مخازن ضدزنگ
- رادیاتورسازی (به علت رسانا بودن این میلگردها در برابر گرما)
- اسلحهسازی
- ساخت کپسول غواصی
- صنایع غذایی (ساخت کنسرو و قوطیهای خاص)
از میلگردهای آلومینیومی در کشورهایی مانند ژاپن، انگلیس و آمریکا که در معرض بلاهای طبیعی قرار دارند بهوفور استفاده میشود.
کارخانههای تولیدکننده میلگردهای آلومینیومی
میلگردهای آلومینیومی که در داخل ایران تولید میشوند مطابق با استاندارهای کشورهای اروپایی و ژاپن هستند. برخی کارخانههای تولیدکننده این میلگردها در داخل کشور عبارتند از:
- مجتمع فولاد الیگودرز
- فولاد ناب تبریز
- ذوبآهن
میلگرد آلومینیومی نیز از این دسته محصولات است که به صورت یک میله فلزی می باشد و عنصر اصلی آن آلومینیوم است و آلیاژ های دیگری نیز در آن وجود دارد. آلیاژهای آلومینیوم بسته به این که کار پذیر هستند یا بر اساس ریختگی دسته بندی می شوند. میلگرد آلومینیوم جزو محصولات کارپذیر است که نوع عناصر آن به صورت سری 1000 ، 2000 تا 8000 تقسیم بندی می شوند. تولید میلگرد آلومینیوم